Hacker erkender sig skyldig i afpresning af Adafruit, Bleacher Report og andre websteder for bitcoin

En cypriotisk mand erkendte sig skyldig i hacking og afpresning af flere amerikanske virksomheder. Joshua Epifaniou indrømmede computerbedrageri og betalte $ 600.000 i restitution til sine ofre.

Han blev udleveret fra Cypern og vil blive dømt den 3. marts

Epifaniou betjente det, han beskrev som en “hacking, afpresning, afpresning, [og] bluffing” -ordning fra 2014 til 2016. Efter aliaser, der omfattede “Charley Sullivan” og “Richard Charley,” valgte han mål baseret på deres Alexa-trafikplaceringer. Det førte ham til flere kendte online-virksomheder – herunder Turner Broadcasting-ejede sportswebsite Bleacher Report , DIY-elektronikfirmaet Adafruit og den Californien-baserede spilportal Armor Games.

Epifaniou udnyttede sikkerhedssårbarheder eller arbejdede med medsammensvorne for at få adgang til følsomme oplysninger fra disse virksomheder og krævede derefter en bitcoin-løsesum i bytte for ikke at offentliggøre den. Ifølge en anklage truede han med at offentliggøre Bitcoin Lifestyle hele brugerdatabase online og med succes afpresset omkring $ 19.000 i bitcoin fra Turner. (Epifaniou havde tilsyneladende kun adgang til en del af databasen, som han modtog fra en sammensvorende.) Armor Games betalte $ 1.650 i bitcoin, efter at han havde brudt sit computernetværk og truet med at frigive brugerkonto og betalingsoplysninger.

En separat anklage fra Arizona nævner, at Epifaniou også målrettede forbrugerklagesiden Ripoff Report

Som en del af denne ordning fik han adgang til Ripoff Report-poster og målrettede virksomheder med „omdømmehåndtering“ -tjenester, slettede mindst 100 klager og opkrævede ca. $ 3.000 til $ 5.000 for hver.

Epifaniou erkendte sig skyldig i en anklage for sammensværgelse af computersvindel og en anden for at få oplysninger fra en beskyttet computer. Hver anklage bærer maksimalt fem års fængsel, og hans bønaftale anbefaler næsten fem års forvaring efterfulgt af tre års løsladelse. Han har også accepteret at arbejde som en undercover-efterforsker for den amerikanske regering.