Moeten Bitcoin-handelaren zich sinds $12K zorgen maken over lagere highs?

De technische analyse van de Bitcoin-prijs toont een aantal belangrijke levels die handelaren deze week zouden moeten bekijken, aangezien BTC onder $11.000 blijft.

De voorgaande maanden hebben een ongelooflijke volatiliteit gegeven over de hele linie, inclusief Bitcoin (BTC). De afgelopen weken is de volatiliteit echter drastisch afgenomen tot een staat van verveling.

Het algemene momentum en de bullishness hebben de crypto-markten alleen nog maar vervangen door zijwaartse bewegingen in het bereik. Met andere woorden, zeer saai.

Maar wat is het cruciale Bitcoin-prijsniveau waar we de komende week op moeten letten? Laten we eens kijken naar de techniek.

Bitcoin met uitzicht op $10.800 als korte termijn breaker voor een opwaartse beweging.
BTC/USDT 2-uurskaart

BTC/USDT 2 uur grafiek. Bron: TradingView

De 2-uursgrafiek laat een duidelijk neerwaartse trend zien. De prijs van Bitcoin is sinds 12.400 dollar lager geworden. Deze structuur van lagere highs heeft zich voortgezet tot de recente afwijzing op $11.000.

Daarnaast heeft de bullish divergentie zich relatief goed ontwikkeld en is de markt gestegen van het recente dieptepunt naar $10.200. Deze stuitering kon het $11.000 gebied niet overtreffen en vormde een waaier-gebonden structuur.

Echter, de cruciale breker voor een eventuele opwaartse voortzetting wordt gevonden op $10.800. Als Bitcoin door dat orderblok breekt, wordt potentiële voortzetting in de richting van de massale weerstand op $11.200-11.400 steeds waarschijnlijker.

Het falen van een doorbraak bij $10.800 en een potentiële omkering en het testen van het $10.200 gebied liggen op tafel.

De totale crypto-marketcap blijft op de omheining staan.
Totale marktkapitalisatie cryptokapitalisatie 1-dagen grafiek

Totale marktkapitalisatie cryptokapitalisatie 1-dagen grafiek. Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrency’s vertoont een duidelijke range-bound structuur met significante niveaus.

In de eerste plaats wordt het weerstandsgebied gevonden op 335-340 miljard dollar, wat eerder een steunzone bleek te zijn.

In een soortgelijk patroon als bij Bitcoin, als dat weerstandsgebied breekt, is voortzetting waarschijnlijk in de richting van de hoogtepunten. Een andere afwijzing zou echter de kans op een verdere correctie in de richting van $260-275 miljard vergroten.

Dit gebied van $260-275 miljard zal waarschijnlijk worden geraakt als de steunzone van $300 miljard verloren gaat. Zou dat een slecht geval zijn voor de markten? Nee, het is zeer gezond om terugtrekkingen te hebben in een marktcyclus om weerstand te markeren/steun te geven aan bevestigingen van de flip. Simpel gezegd zijn deze tests zeer gunstig voor een verdere voortzetting van de opwaartse trend.

Bitcoin-dominantie pauzeert op 60%.
BTC-dominantie 1 week grafiek

BTC Dominance 1-week grafiek. Bron: TradingView

Wanneer het momentum van de markten begint af te nemen, daalt ook de kracht van de altcoinebewegingen. De focus komt terug op Bitcoin, omdat het de primaire verhuizer van de markt is.

De Bitcoin-dominantie-index daalde onder de 64%, maar ligt momenteel op het niveau van 60%.

De dominantiegrafiek is moeilijk te analyseren als een waardevol prijsmiddel – want dat is het niet – maar nuttige gegevens kunnen nog steeds worden bepaald uit de grafiek.

Vanuit een puur technisch oogpunt is een potentiële rally naar 64% waarschijnlijk voor Bitcoin-dominantie, waarna een afwijzing of een bearish support/resistance flip het momentum terug zou verschuiven naar altcoins.

Ether historisch zwak in elk Q4
In de tussentijd is een zwakke Q4 voor altcoins misschien geen verrassing. Als de geschiedenis wordt geanalyseerd, zijn de laatste drie maanden van het jaar niet al te vriendelijk geweest voor Ether (ETH).

ETH/BTC 1-week grafiek
Zoals de grafiek laat zien, worden prijsboden voor Ether meestal gevonden in het laatste kwartaal van het jaar, in het bijzonder in december. Tegelijkertijd is het vierde kwartaal typisch een van de meest volatiele periodes voor cryptokringen in het algemeen.

Bovendien toont deze grafiek een andere verborgen boodschap dat september over het algemeen slecht is voor Ether en de crypto-markten. In dat geval zou een retracement van Ether naar 0,025 sats geen verrassing zijn en een gezonde hertest van de vorige weerstand en accumulatiegebied.

Veel van de investeerders verwachten dat de markten net als eind 2017 sterk zullen blijven stijgen. Dit momentum is echter moeilijk te bereiken en zal pas terugkomen als de markt in een vergelijkbare staat van euforie verkeert.

Tot die tijd zullen steun/weerstand flips en corrigerende bewegingen na een 100% schommeling zeer waarschijnlijk aanhouden.